BEL VRIJBLIJVEND 085 06 04 350

Wanneer een energielabel regelen?

Wanneer Een Energielabel Regelen?

 

Energielabels worden steeds belangrijker voor huiseigenaren, en de informatie die ze bevatten kan van onschatbare waarde zijn. Daarom geven energielabels nuttige gegevens over de energie-efficiëntie van een woning, maar ze helpen huiseigenaren ook om weloverwogen beslissingen te nemen bij de aanschaf van nieuwe apparaten of het updaten van bestaande apparaten.  In dit artikel hebben we het over een energielabels voor woningen.

Wanneer is het dan de beste tijd om een energielabel te regelen?

Het antwoord hangt af van verschillende factoren, waaronder uw huidige behoeften en budget. Als u overweegt een nieuw apparaat te kopen of belangrijke wijzigingen in het energiesysteem van uw huis aan te brengen. Dan is het verstandig om eerst een energielabel aan te vragen. Ook als u gaat verbouwen kan het slim zijn om van te voren een energielabel te regelen.

Het energielabel geeft u een nauwkeurige beoordeling van hoeveel energie uw huis gebruikt en hoe efficiënt het is. U kunt deze informatie vervolgens gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen over welke upgrades of vervangingen moeten worden aangebracht

Energielabel Bij Nieuwe Woning

Als u onlangs in een nieuw huis of appartement bent getrokken, is het ook een goed idee om zo snel mogelijk een energielabel te regelen. Vaak heeft u bij de aankoop een energielabel ontvangen, maar kan het zijn dat deze al oud en enige tijd geleden al is opgemaakt. Kijk op de pagina: hoe lang is een energielabel geldig

Het energielabel zal u meer vertellen over de energie-efficiëntie van uw huis, zodat u meteen kunt beginnen met het aanbrengen van verbeteringen. Het kan u zelfs helpen geld te besparen doordat het energielabel ook aangeeft hoe u energie kan besparen. Als het label bijvoorbeeld laat zien dat uw ramen niet erg goed geïsoleerd zijn, kan een investering in dubbele beglazing u op de lange termijn geld besparen.

Voordat een woning wordt verkocht, is het ook verplicht dat de verkopende partij / huiseigenaren een energielabel regelen. Zodat potentiële kopers alle nodige informatie bij de hand hebben voordat zij hun beslissing nemen. Een bijgewerkt energielabel geeft kopers vertrouwen, omdat ze precies weten waar ze aan toe zijn. Het energielabel geeft inzicht wat betreft de lopende kosten die gepaard gaan met een efficiënte en zuinige exploitatie van hun nieuwe woning. In sommige gevallen kan een bijgewerkt label zelfs de waarde van een woning verhogen. Dit omdat kopers eerder geneigd zijn te investeren in huizen met een hoger label vanwege de lagere gebruikskosten in de toekomst.

Energielabel Bijwerken

Ten slotte wordt over het algemeen geadviseerd om ten minste om de vijf jaar een nieuw energielabel te regelen. Ook als er binnen deze periode geen grote renovaties of veranderingen zijn uitgevoerd. Op deze manier kunnen huiseigenaren hun algemene vooruitgang in de loop der tijd bijhouden en eventuele gebieden identificeren waar nog verbeteringen kunnen worden aangebracht. Ongeacht of ze van plan zijn hun woning in de nabije toekomst te verkopen of niet. Bovendien stellen jaarlijkse evaluaties hen in staat om op de hoogte te blijven van de technologische vooruitgang en mogelijkheden te identificeren waar verdere besparingen kunnen worden gerealiseerd ondanks het feit dat ze al relatief efficiënt zijn.

Kortom , er is niet één specifiek antwoord op de vraag wanneer huiseigenaren moeten zorgen voor een bijgewerkt energielabel .

Wel is het zo dat bij verkoop of verhuur er een geldig en definitief energielabel moet worden afgegeven.

Ben je voornemend om je woning binnenkort te verkopen, verhuren of energiezuiniger te maken?

Regel daarom dan  ook op tijd een energielabel.

Kijk ook voorafgaand even om te controleren of er niet al een energielabel op uw woning aanwezig is. https://energielabelcheck.nl/